Mobitiven sikkikone

Datasheetit ja muut hyödylliset jutut

Moderators: sbc350, Luke

User avatar
Camino79
Posts: 737
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:50 pm
Location: Jyväskylä

Mobitiven sikkikone

Postby Camino79 » Fri Sep 05, 2014 12:24 pm

Noniin, ajattelin tännekin päivitellä jotain kun ei oo nyt varsinaisesti ehtinyt omille projekteille mitään tekemään mutta hommaillu vähän erikoisempia työkaluja pikkuhiljaa.

Eli hommasin siis mobitivelta ton eastwoodin sikkikoneen sillä ~40cm kidalla ja pääsin sitä sit testaamaankin. Joka paikassa tuntu olevan juttua että runkoa pitää hitsailla ja vahvistaa että menee milliseen peltiin.. no ei se nyt ihan niinkään ole, ainakin tommoseen normaaliin peltiin meni milliseen oikein hienosti sillä isoimmalla sikkileualla. Tosin ajattelin kyllä hitsata siihen jäykkärit 50:sestä rhs:stä ihan senkin puoleen, että jos vaikka joskus joutuukin tekemään paksumpaa kuin millistä, lisäksi hitsaan sille ihan oman jalan ni ei tarvii pyöritellä viilapenkissä :)

Heikoin kohta omasta mielestä ko. laitteessa on kiristysruuvin jalka joka ei ole kuin 1/2" vahva palikka jossa ~8mm kierre, joten sen teen jossain vaiheessa uuden ja 10mm kierteelle, toinen vähän kyseenalainen pidempää käyttöä ajatellen on nuo rullien lukitukset, nehän on siis sillai, että siinä on vaan tankoon koneistettu vähän suoraa pintaa ja sit ne rullat lukitaan siihen ruuveille, myös käyttövaihteen rattaat ovat vastaavalla systeemillä kiinni... Käytäntö näyttäköön kauanko kestää, sit korjaillaan/vahvistetaan :lol:

Mutta jos haluaa harrastekäyttöön sikkikoneen niin ainakaan itse en näe mitään syytä miksei tuota ottaisi kun ei se ole edes kallis (~250€), että tämmösiä tällä erää 8-)

User avatar
sbc350
Posts: 1968
Joined: Wed Nov 07, 2012 6:24 pm
Location: Hollola, Finland
Contact:

Re: Mobitiven sikkikone

Postby sbc350 » Mon Oct 20, 2014 3:04 pm

Sikkikone on kyllä hyvä peli, itellä on joku 1950 vuoden valurautakampe, modernisoitu säädettävällä taajuusmuuntajalla niin saa nopeudet sopivaksi. menee 1.5mm pelti vielä heittämällä, on se sen verran jykevää tekoa :D


Return to “Tekniikka / Tietopankki”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest