kaarlo kadetin lelut

Talleissa tapahtuu? Kaikenlaiset projektit tänne

Moderators: sbc350, Luke

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Mon Mar 02, 2015 12:53 am

mulla on b kadett vm 71, bmw 316 vm 84 1,8 kaasarikoneella, cadillac coupe de ville 2d ht vm 61. yhteistä kaikille et seisonnassa ja leimat loppu. kadett on sbc:n entinen sininen kaarlo sanottiin myös euron kadetiks, jäi viime talvena seisoon kun kytkin kului loppuun, painelaakerin käyttövipu oli niin kulunut ettei pysynyt enää paikallaan ja levykin aika loppu, sbc:ltä löyty ehjät tilalle kun ei ainakaan motonetista saanu enää uusia ja samalla ostin kaikki ylimääräiset b kadetin osat mitä sbc ei enää tarvinnu. pikkuhiljaa kasaillu, kardaanin tukilaakeri vaan ei meinaa osua kohalleen ja lattia kaipaa hitsaamista, venakoppa uuden tiivisteen ja huohotinletkun ja jarrut ainakin säätämistä. lahoja lisävaloja irrottaessa huomasin et joku nero on varmistanu kiinipysymisen pultin lisäks hitsaamalla puskuriin kiinni :twisted: , sain rälläköityä irti ilman jälkiä puskuriin.
bmw:stä hävis puristukset, vaihoin purkuautosta otetun koneen, (oon purkanu 2 lahoa osiks) siinä lämpöongelmia joten vaihoin kannentiivisteen ja tais päästä jakoketju pomppaan kun otti käsin pyörittäessä mäntä venttiiliin, laitoin ykkösen venttilit ja männän mielestäni oikeeseen kohtaan ja ketju paikalleen, ei tainnu osuakaan koska lähti käyntiin vasta kun jakajaa käänti vastapäivään niin paljon kun mahtu ennenkuin tuli tulipelti vastaan eikä silloin huvittanu rälläköidä peltiin lisää tilaa joten jäi pihalle oottaan vuoroonsa. alipainekello osoittaa ainakin 90 astetta eri suuntaan kuin ennen. sit kun jatkan ni teen peltiin sen huoltoaukon ja katon saako sytkän tarpeeks hyväks et voi ajaa ja läpäisee pakokaasutestin. lisäks on ainakin helmojen siistimistä, kontin luukun vaihto ruosteen takia ja jarruhommia. hanskalokeron lukko jäi jumiin joskus kun ois yöllä tarvinnu taskulamppua rengasrikon takia joten iskin siitä vasaralla ruuvarin läpi, lukkona on nyt reikäpelti ja peltiruuvi, tätä autoa ei hirveesti viitti sääliä.
cadillacissa ainakin seuraavat öljyvuodot: takapyörän stefa, jakopään stefa, ilmeisesti simpukka, v-laatikon välijäähdyttimen putken liitos (en tiiä oikeeta nimeä mut se on moottorin jäähdyttimen kyljessä). sähköjuttuja: mittarit ei toimi, penkki ei liiku, kuskin ikkuna tykkää mennä vaan alas, siinä todennäköisesti vaan kosketusvika katkaisijan pohjassa, mittarivalot ei toimi. muuta: etupuskurin ja maskin välistä irrotettava rallattava pelti ja samalla putsaan siitä pintaruosteet, takaikkunan alla muutama ruostepaikka, matkustajan ovessa joku paikattu, kukkiva kohta, todennäköisesti vanha lommo. saman oven ikkuna halki ja kiinnitetty hitsaamalla suoraan vivustoonsa :evil: , ikkunoiden ja luukkujen tiivisteitä uusin, rattiputken nivel vaihtoon, hanskalokeron lukko rikki.
tämmöset muistuu nyt mieleen ja hommia tehään vaan välillä vapaapäivinä kylmässä tallissa ilman rasvamonttua tai nosturia, ketjuvinssi sentäs on katossa. kuvia ei tuu koska ei oo digikameraa. netin käyttökin niin alkeellista et tänne rekisteröityminenkin vaati noin neljä yritystä ja pari puhelua sbc:lle. tykkään kaasariajan kardaaniautoista kun ei oo liikaa turhanpäiväisiä antureita vielä tungettu niihin eikä tää talvi on eka tarvii läppäriä huoltoon. tää talvi on eka ilman takatuupparia ja tylsää on, käyttiksenä nyt b vectra, halvalla saatu työkaverin hylkäämänä, ajan sen minkä kestää, isoja remppoja en siihen maksa.

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Tue Mar 10, 2015 12:08 am

eipä menny kardaani vieläkään paikalleen, maalasin sit keltaiset lisävalot paremmin kaarlon siniseen väriin sopiviks. seuraavaks joku välikappale lampun jalan ja puskurikiinnikkeen väliin kun ei käy suoraan, kardaani saa toistaiseks roikkua missä huvittaa. :evil:

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Thu Mar 12, 2015 10:27 pm

penkit ja matot poistettu ja reikiä löytyy riittävästi, kuskin jalkatila ainut ehjä alue.

User avatar
herrakani
Posts: 480
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:50 pm
Location: Helsinki

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby herrakani » Fri Mar 13, 2015 5:50 pm

Mätähommat, ne on niitä miesten miesten hommia. YÖK!
BMW M5 SBC 1993

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Fri Apr 10, 2015 6:55 pm

kadetin hitsailu ei oo edistyny mut pikku vannevihje jos joku sattuu tarviin. e30 bemarin vanteet käy näköjään vectra b:n, ajelen sit bemarin pyöriä loppuun kun niitä riittää.

Keme
Posts: 42
Joined: Wed Nov 13, 2013 9:24 pm
Location: Rannikko

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby Keme » Sun Apr 12, 2015 1:20 pm

kaarlo kadett wrote:kadetin hitsailu ei oo edistyny mut pikku vannevihje jos joku sattuu tarviin. e30 bemarin vanteet käy näköjään vectra b:n, ajelen sit bemarin pyöriä loppuun kun niitä riittää.

1.6 koneisissa ja tukkoisimmissa 1.8 B Vectroissa on toi Bemarin 4x100 jako. Muissa B Vectroissa vanteiden pulttjako on 5x110.
jee

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Wed May 06, 2015 8:29 pm

kadetin hitsailu seisoo edelleen mut uusin peräkärryyn johtosarjat kun toimivat jo miten sattuu ja tarvetta löytykin. joku on jatkanu johtoja jeesusteippi liitoksilla ja oikeetkin eristeet oli vanhuuttaan halkeilleet jo riittävästi. takavalot kans huonot, vaihtu ledimalliin jotka näyttää liian hienoilta kotitekoiseen kärryyn. etuvalot saa olla perinteiset liian ison hintaeron takia. tuli samalla hiottua rungosta ruosteet ja todettua että hitsaamaan pääsis sitäkin mut voi jäähä ens talven hommiks. osa sähköistä vielä kesken sateen takia, mielenkiinnolla ootan miten valot toimii kun pääsee testaan vaikka valojen piuhat periaatteessa onkin helppo vetää.

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Mon May 25, 2015 9:37 pm

parani kelit ja hellitti muut menot, kärryssä toimii nyt kaikki parkit ja vilkut, jarruvalot testaan huomenna. kärryn sähköihin ei sitten jääny mitään vanhaa.

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Sat May 30, 2015 9:07 pm

kärry toimii, sit tulikin 6 mottia puuta pihaan ja kesäkuun oon enimmäkseen mökillä joten tallihommat saa oottaa.

kaarlo kadett
Posts: 139
Joined: Mon Feb 23, 2015 12:18 am

Re: kaarlo kadetin lelut

Postby kaarlo kadett » Wed Jun 10, 2015 5:28 pm

lomalla hankasalmella vaihoin enon mopoautoon moottorin puslat ja lähettiin katsastaan pieksämäelle, eno ajaa ainoastaan korpiseudulla marjareissuja ja naapuriin kylään eikä talvella ollenkaan joten hoidan leiman haun. tunnin ajo valtatiellä pistää vähän tympiin kun huiput on 53 km/h :D, kyllä ne sopii lähinnä kaupunkiin ja korpiteille, ei rekkojen sekaan..levyjarrut on tosi pienet mut eipä kärrykään paljoo paina. leima tuli.


Return to “Projektit”

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 2 guests